Publicado en Sidre

Estes son los tres meyores sidres d’Asturies

En Nava, Xixón y Tinéu ellaboren les meyores botelles de la bébora tradicional asturiana por excelencia. El veredictu del caldu más famoso d’Asturies fai cada añu en Nava, capital de la sidra asturiano por excelencia, y na última edición el primer puestu n’excelencia foi para la sidra del ‘llagar Viuda d’Angelón.’ El segundu puestu ocúpalo Sidra Menéndez, de Xixón. Y el terceru, Sidra Llarada, de Tinéu.

N’Asturies hai más de setecientes sidreríes dende una punta a otra de la rexón. Y hai tamién decenes de llagares, solo dientro de la Denominación d’Orixe hai más de trenta y depués tán el restu, que fabriquen fora d’esti sellu calidable. Nun hai sidra malo y suel depender un pocu del gustu de cada unu, pero si nos fiamos de lo que dicen los que saben de verdá, entós hai trés sidres asturianes que’l so nivel ta percima de les demás. Trés sidres que tienes que probar pa poder saber cómo sabe esti productu. Nun ye difícil atopales yá que les sidreríes saben que’l bon productu siempres ye demandando pol veceru. Si quies trunfar toma bona nota de «los trés magnífiques», porque nunca fallen.

El veredictu del caldu más famoso d’Asturies fai cada añu en Nava, capital de la sidra asturiano por excelencia, y na última edición el primer puestu n’excelencia foi para la sidra del ‘llagar Viuda d’Angelón.’ El segundu puestu ocúpalo Sidra Menéndez, de Xixón. Y el terceru, Sidra Llarada, de Tinéu.

Nun hai manera de conocer Asturies si nun s’entra n’una sidrería y pruébase la sidra escanciao. La sidra tien a la so alredor toa una cultura de tradición, mientres se toma sidra cómese, cántense cancios de chigre o tonaes, esfrutase d’una espicha o se charra. La sidra ta siempres amestada a un momentu festivu, yá sía en familia o con amigos.

 

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *