Publicado en Gastronomía, Xornaes

XXXI Xornaes gastronómiques de la matanza en Felechosa.

La localidá de Felechosa acueye les sos tradicionales Xornaes de la Matanza, que van tener llugar del 6 al 10 d’avientu. Ye un importante eventu gastronómicu, que cada añu atrai numberosos comensales para tastiar los esquisitos manxares derivaos de la matanza del gochu.

El menú ta compuestu por pote asturianu con compangu caseru (chorizu, morciella, costiella y llacón), picadiellu y llombu adobáu caseru y, a lo último, panchón, postre típicu del conceyu d’Ayer ellaboráu con pan de farina d’escanda, mantega y azucre. El so preciu ye de 25 euros per comensal ya inclúi agua de Cuevas, vieno tintu, café de pota y clin d’oruxu d’arándanos de L’Ayerán.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *