La conexón aérea con ciudaes como Milán, Roma y Venecia facilita l’accesu a un territoriu con siete acutes de la biosfera y una marca mesma reconocida dende fai 40 años.
“El viaxeru que busca autenticidá, naturaleza y calidá atopa n’Asturies un paraísu cercanu, un llugar onde alendar aire puro, percorrer pueblos con alma y esfrutar d’una cocina con raigaños y paisaxes”, destacó la vicepresidenta.
Mientres la so intervención, Llamedo recordó qu’Asturies “supo caltener la so esencia mientres sabriese al mundu con una ufierta turística cada vez más diversificada y conectada” y resaltó que, con más d’un terciu del territoriu protexíu y siete acutes de la Biosfera reconocíes pola UNESCO, la comunidá “ye un modelu de sostenibilidá turística y d’autenticidá”.
Tamién punxo en valor el sellu Asturies Paraísu Natural, una marca que cumple 40 años y qu’ampara “un territoriu que combina mariña y monte, patrimoniu, cultura, gastronomía y una manera de vida sele y atopadizu que cada vez seduz a más visitantes internacionales”.
La cultura sidrera
La cultura sidrera asturiana, apocayá declarada patrimoniu inmaterial de la humanidá pola Unesco, ye unu de los recursos que’l Principáu promociona estos díes n’Italia. L’actu celebráu güei en Padua cuntó con una degustación de productos asturianos, como quesos artesanos y sidra escanciao pola hostelera Alejandra Venegas. Les persones participantes tamién pudieron probar un menú ellaboráu pol chef Luis Alberto Martínez, del restorán Casa Fermín d’Uviéu. La velada concluyó cola proyección del vídeu promocional Asturies, vuelve al paraísu.
Más de 35.000 turistes italianos visiten cada añu Asturies, atraíos pol so patrimoniu natural, cultural y gastronómicu. Coles mires de consolidar esti enclín, el Principáu intensificó la so promoción nel país, col que se caltienen conexones directes aérees dende Milán, Roma y Venecia. Estes rutes rexistraron una crecedera del 14,3% nel últimu añu, con más de 103.000 pasaxeros en 2024.
Estes rutes formen parte d’una estratexa más amplia d’internacionalización del destín Asturies, que dobló en cinco años los vuelos directos dende’l so aeropuertu y multiplicáu por ocho los pasaxeros internacionales, que yá representen el 23% del total.
“La conectividá déxanos averar Asturies al mundu, pero lo que namora ye lo que’l visitante #atopar al llegar: un paraísu natural que sigue intactu”, valoró Llamedo, quien tamién s’axuntó en Padua cola directora de la Oficina Española de Turismu en Milán y conseyera de Turismu de la Embaxada d’España n’Italia, Blanca Pérez-Sauquillo.
La internacionalización y la desestacionalización del turismu son dos de los retos qu’encaren el sector y el Gobiernu d’Asturies. El mercáu internacional apurre yá’l 22,6% de los visitantes y el 19,6% de les estancies de quien visiten el Principáu, según el balance del Institutu Nacional d’Estadístiques (INE) correspondiente a 2024. Amás, les mayores medríes de turistes tán produciéndose fora de temporada, con un 4,2%, frente al aumentu del 2,1% pel branu.
