Publicado en Alimentos, Xornaes

Primeres xornaes sobro Gastronomía circular y sostenibilidá alimentaria

La Dirección Xeneral d’Axenda 2030 impulsa les primeres xornaes sobro Gastronomía circular y sostenibilidá alimentaria‘. L’alcuentru, que se va desenvolver el llunes y el martes en Soto Ribera, Llastres y Quintueles, va axuntar a guisanderas, chefs, productores agroalimentarios y especialistes en socioloxía y hestoria.
“L’oxetivu ye fomentar la bona alimentación col aprovechamientu de los recursos y productos locales”, esplicó’l director xeneral @juan_gponte.
Ponte presentó les xornaes, que van llevar por lema Nun hai xunta ensin xinta, xuntu col divulgador gastronómicu Lluis Nel Estrada y l’empresaria Elena Fernández, de Panduru Economía Circular. La iniciativa va impulsar los alderiques sobro la importancia de la bona alimentación y la cohesión social, frente a la homoxenización de les propuestes gastronómiques y el consumu de productos de poca calidá. Toda la ℹ️ https://acortar.link/c8cese

 

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *