Publicado en Alimentos, Día de...

Día Mundial de l’Agricultura

Güei celebramos el raigañu de too lo que nos alimenta: l’agricultura. El trabayu de quien, con paciencia y respetu pela tierra, faen posible qu’Asturies sía un verdaderu Paraísu de sabor y calidá. Porque cada collecha ye muncho más qu’alimentu: ye orixe, tradición y futuru…

🧑‍🌾¡Güei 9 de setiembre, celebramos el Día mundial de l’Agricultura!  Nel nuesu Espaciu BIO, esta fecha nun ye solo una conmemoración: ye un homenaxe fondu a quien faen posible que cada alimentu qu’ufiertamos tenga hestoria, propósitu y respetu pela tierra.L’agricultura danos de comer acaldía, sicasí, poques vegaes pensamos en tolo qu’hai detrás d’una ensalada, una fogaza de pan o un platu de llegumes. El Día Mundial de l’Agricultura ye una ocasión para mirar más allá y reconocer el papel crucial del campu na nuesa vida.

Güei l’agricultura enfrenta un retu doble. Per un sitiu, ye responsable de dalgunos de los impactos negativos aceleren el cambéu climáticu y la degradación d’ecosistemes, pero por otru, pue ser una poderosa ferramienta para avanzar escontra un mundu más sostenible, capaz de refaer suelos y protexer la biodiversidá si se fai de forma responsable.

Recordar esto ye esencial: nun va haber futuru ensin un campu vivo. Curiar de la tierra y de quien la trabayen nun ye solo una cuestión ambiental, sinón tamién de xusticia social y de seguridá alimentaria»

Güei dámos-yos les gracies. Por enseñanos que la tierra nun s’esplota, cultívase. Qu’el alimentu nun se fabrica, colléchase. Y que’l verdaderu progresu empieza nel campu.

 Feliz Día de l’Agricultura a toos el productores que faen posible un mundu más xustu, sanu y sostenible. En cada compra ecolóxica, el so esfuerzu floria.



#DíaMundialAgricultura
#agriculturaecológica
#ProductoresLocales
#Agricultura
#medioambiente
#sostenibilidad

 

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu