¡Güei 9 de setiembre, celebramos el Día mundial de l’Agricultura! Nel nuesu Espaciu BIO, esta fecha nun ye solo una conmemoración: ye un homenaxe fondu a quien faen posible que cada alimentu qu’ufiertamos tenga hestoria, propósitu y respetu pela tierra.L’agricultura danos de comer acaldía, sicasí, poques vegaes pensamos en tolo qu’hai detrás d’una ensalada, una fogaza de pan o un platu de llegumes. El Día Mundial de l’Agricultura ye una ocasión para mirar más allá y reconocer el papel crucial del campu na nuesa vida.
Güei l’agricultura enfrenta un retu doble. Per un sitiu, ye responsable de dalgunos de los impactos negativos aceleren el cambéu climáticu y la degradación d’ecosistemes, pero por otru, pue ser una poderosa ferramienta para avanzar escontra un mundu más sostenible, capaz de refaer suelos y protexer la biodiversidá si se fai de forma responsable.
Recordar esto ye esencial: nun va haber futuru ensin un campu vivo. Curiar de la tierra y de quien la trabayen nun ye solo una cuestión ambiental, sinón tamién de xusticia social y de seguridá alimentaria»
Güei dámos-yos les gracies. Por enseñanos que la tierra nun s’esplota, cultívase. Qu’el alimentu nun se fabrica, colléchase. Y que’l verdaderu progresu empieza nel campu.
Feliz Día de l’Agricultura a toos el productores que faen posible un mundu más xustu, sanu y sostenible. En cada compra ecolóxica, el so esfuerzu floria.
#DíaMundialAgricultura
#agriculturaecológica
#ProductoresLocales
#Agricultura
#medioambiente
#sostenibilidad