La Feria de L’Ascensión d’Uviéu, ye yá una cita clásica no qu’a feries de ganáu refierse, siendo unu de los certames más importantes d’Asturies.

La capital asturiana esplega en plena primavera tolos sos curiosos, y por cuenta de esta feria, monta un gran mercáu ástur na plaza de la catedral, con tola ambientación tradicional asturiana, nun llugar estratéxicu y de gran valor históricu y de gran guapura como ye’l corazón del cascu históricu de la ciudá.

Paralelamente a la feria de ganáu y al mercáu ástur, la zona de la llosa acueye un ampliu espaciu interactivo d’esposiciones, actuaciones musicales y otres actividaes culturales, a les que se suman miles y miles de persones.

Tol conxuntu d’actividaes añede un plus al ambiente de la capital y la so redolada.

Esposición de races autóctones.

 

Celébrase dende’l sieglu XVI. Naquellos tiempos, Uviéu taba arrodiáu de montes nos que s’alimentaba’l ganáu.

Yá avanzáu’l sieglu XIX, les tierres de campera fueron ganando terrenal coles mesmes que s’amontaba la producción de lleche, lo cual supunxo un revulsivo para la economía de la zona.

Esposiciones de quesos.

Lo que nel so momentu nació como una feria ganadera convirtióse col pasu de los años n’una feria qu’axunta agricultura, ganadería, tradición, gastronomía, etnografía y folclore n’una amplia axenda d’actividaes para tolos públicos.

 

Qué meyor forma de reivindicar el valor del nuesu campu asturiano que con una celebración llena de tradición, gastronomía y bon ambiente. Más semeyes n’El Comercio.