41 Selmana de les Lletres

La 41 Selmana de les Lletres va abrise’l día 28 col homenaxe a la escritora María Teresa Villaverde, Tuxa, y un conciertu de la OSPA baxo la dirección d’Óliver Díaz. La programación va incluyir un documental sobre la vida y obra de Tuxa.

La Conseyería de Cultura, Política Llingüística y Turismu publicó’l programa de la Selmana de les Lletres Asturianes, l’eventu más importante alredor de la lliteratura n’asturianu y gallego-asturianu que se convoca n’Asturies. La cita, programada pal mes de mayu pasáu, aplazóse pola crisis provocada pola covid-19 y va celebrase la selmana del llunes 28 de setiembre al vienes 2 d’ochobre.

 

Na so 41 edición, la Selmana de les Lletres recupera la figura de la escritora María Teresa Villaverde, Tuxa (1882-1934), a quien homenaxa cola edición del llibru ‘Postrer adiós. Prosa, poesía y teatru’, y el documental ‘Tuxa, tradición y sentimientu’.

El llibru, con una edición al cargu de Lluis Portal, y el documental van presentase’l llunes, día 28, na Casa de los Hevia, en Villaviciosa. Tuxa foi una escritora del Rexonalismu de la primer metá del sieglu XX qu’escribió poesía y narrativa, y firmó obres de teatru.

 

Al Día del Llibru Asturianu, que se celebra’l vienres 2 d’ochobre, van sumase anguaño 47 llibreríes de toa Asturies, que van sacar los sos puestos a la cai y aplicar un 10 % de descuentu na compra de llibros y discos n’asturianu, amás de regalar un exemplar del mentáu Postrer adiós. Prosa, poesía y teatru, hasta fin d’existencies.