Val de Boides conquista Frankfurt con una nueva Medaya d’Oru: “Nótase que la xente valora más la sidra agora». “Tamos bien contentos, ye unu prestu enorme qu’una sidra asturiano sía reconocida fora de les nueses fronteres», destaquen nel El Llagar Castañón de Quintueles: web / sidres /
Fonte: LNE /
La sidra Val de Boides, del Llagar Castañón de Quintueles, sigui engrandando la so lleenda: foi estremada con dos Medayes d’Oru nel Cider World de Frankfurt, unu de los certames internacionales más prestixosos del sector.
Per un sitiu, galardonóse a la sidra de xelu La Bonagua, y por otru a la so sidra Denominación d’Orixe Protexida (DOP) , Val de Boides.
Nel últimu casu, esti galardón súmase a un palmarés que yá convierte a esta sidra na más galardonada d’Asturies, con cinco premios como Meyor Sidra d’Asturies nel concursu oficial de la DOP y numberoses reconocencies tantu nacionales como internacionales.
“Tamos bien contentos. Ye unu prestu enorme qu’una sidra asturiano sía reconocida fora de les nueses fronteres. Y eso impúlsanos a siguir ameyorando”, asegura Alfonso Castañón, cuarta xeneración al frente del llagar, que lleva décades combinando la tradición familiar con nueves formes d’entender la sidra.
Una de los apuestes más recién de Castañón foi precisamente la so edición llindada de Val de Boides Sidra de Primavera, un proyectu que nació va trés años y que cada temporada gana más adeptos. Mientres los meses de primavera, el llagar sustitúi’l so etiquetáu habitual por una imaxe más colorida y fresca, en sintonía cola so primer sidra del añu, que se caracteriza pola so llixereza, el so perfil floral y la so facilidá de tragu.
“Queríamos sacar daqué distintu, frescu, que representara la llegada de la primavera, con una sidra bien llixera, floral, y qu’amás sala coles primeres ellaboraciones del añu”, esplica Alfonso. Para esta edición utilícense puramente trés variedaes de mazana autóctona: Durona, Regona y Carrió, buscando una bébora con cuerpu, arumes florales y una acidez equilibrada que convide a siguir bebiendo.
La iniciativa surdió tamién como respuesta a una demanda creciente de consumidores que busquen productos estremaos, y atopó una escelente acoyida nel mercáu. “Nótase qu’agora la xente valora más la sidra, interésense, pregunten, quieren aprender. Eso ye bien bonu, porque nos esixe a nós tamién anovar y trabayar cada vez meyor”, comenta’l llagarero.
En paralelu, l’ésitu de Val de Boides en Frankfurt refuerza la proyección internacional de la sidra asturiano, xusto nun momentu clave tres la declaración del paisaxe de la sidra asturiano como Patrimoniu Inmaterial de la Humanidá pola UNESCO. “Ye importante que’l mundu conoza lo que tenemos equí, la calidá que podemos ufiertar”, sorraya Castañón.



