Carlos Alba

acío n´Avilés nel añu 1972. Crióse nel barriu La Marzaniella (Corvera), del que tien mui bonos recuerdos, y tamién sobremanera de los díes que pasaba´n Cardo (Gozón) onde vivíen los sos güelos maternos. La su familia paterna vieno de la sierra Béjar a trabayar a Ensidesa. Dende güaje quiso estudiar Periodismu pero en llegando a la Complutense de Madrid pa facelo, afayó otra vocación mas fonda: el teatru. Y paez que pa xuntales a les dos llegó la narración de cuentos, porque asina cuenta histories comu faen los periodistes, ya interpreta comu faen los actores. Lo demás, lo que correspuende a la vida pública y profesional, podeis topalu «per interné».

Un llugar pa perdese una fin de selmana:

Los Oscos.

Un llugar pa vivir:

Candás, sicasí toi percontentu’n Santolaya de Nembro.

Un platu:

Pa comer en chigre un cachopín con una botelluca sidra. Pa’n casa cualaquier combinación d’arroz, llegume y verdura.

Un postre:

Arroz con lleche.

Una playa pa pasar el día:

Verdicio, Rodiles… sobremanera si tan los chiringos abiertos.


Un pueblín que nun podemos dexar de ver:

Cenera.

Un chigre pa tomar unos culinos:

Casa Paquín o Casa Manuela en Perdones (Gozón).

Un parque natural pa visitar:

Moniellos.

Una fiesta a la que nun faltar:

L’Antroxu d’Avilés.

Un muséu pa recomendar:

El de Bellas Artes d’Uviéu.

Un momentu de la hestoria d’Asturies que te prestaría vivir:

La revolución del 34.

Un baille pa pasalo bien:

La salsa… nuna fiesta de prao na que la música nun atruene demasiao.

Una pallabra n’asturianu que te preste:

Asgaya.

Una tradición que nun pue perdese:

Cuntar cuentos (n’asturiano sobremanera).

Una espresión n’asturianu que te preste:

Ronca’l mangu.