San Mateo tamién se celebra na mesa col Menú Indianu ellaboráu pol chef Nacho manzano: estos son los sos platos. Un total de 40 restoranes van sirvir mientres diez díes esta ufierta gastronómica. LNE /
Los comensales van poder esfrutar hasta’l próximu día 22 de setiembre d’un menú compuestu por fabes con pantruque, albóndigues de xata asturiana y gochu asturcelta con puré de pataca y quesu del Principáu y tartaleta de mazana con xeláu de vainilla, tollo regáu con vinu de la rexón o sidra asturiano.
El Menú del Indianu ta diseñáu pol chef Nacho Manzano, que tien trés estrelles Michelin y ellaboró esti paquete gastronómicu para rindir homenaxe a toes aquelles persones que nel so día cruciaron l’océanu para emigrar en busca de fortuna.
El secretu del menú de les xornaes entamaes pola asociación «Asturies con Sabor» en collaboración col Conceyu d’Uviéu– ye la presencia de productos de temporada con orixe n’América que son básicos nos platos asturianos, una propuesta que funde la riqueza cultural y gastronómico de dambes tierres. «Nun me quepe nenguna dulda de que va ser un menú que va quedar instauráu na ciudá.
Uviéu ye la ciudá por excelencia na que los menúes gastronómicos cueyen más enraigono y conviértense rápido en daqué propiu de tolos uvieinos», señala Nacho, qu’ayeri tuvo na presentación de les xornaes nel restorán Casa Ramón, nel Fontán.
Un total de 40 restoranes del conceyu van sirvir a partir de mañana nes sos meses el Menú del Indianu, unes xornaes gastronómiques que van sirvir para complementar la ufierta festiva de San Mateo y que vuelven a Uviéu respondíes por pola bona acoyida que tuvieron nes sos trés ediciones anteriores.
