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Día Mundial del Sándwich

Una de les feches más sabroses del calendariu y ye qu’el sándwich ye unu de los platos más populares y variaos qu’esisten a nivel mundial. Munches franquicies de comida rápida que sirven esti platu, decidieron tresformar esta festividá nun eventu per tolo alto, como nel casu de Subway,  que recalda dineru para alimentar a persones menos favorecíes.

 

La hestoria d’esti platu ye un pocu interesada, porque se remonta al sieglu XVIII, específicamente a la fecha de nacencia del inglés John Montagu, IV Conde de Sándwich. Cuntar de qu’esti home yera un fieru aficionáu a les partíes de cartes, pero tamién a la bona cocina, asina que pa evitar emporcar los naipes envolubraba la carne en dos rebanadas de pan, dando orixe al platu que güei conocemos.

A pesar de que John Montagu, foi un home importante na so dómina, anguaño’l so nome recordar pol bocáu que solía comer, tantu ye asina que la palabra sándwich figura nel diccionariu de la Real Academia Española dende 1927.

Los 5 tipos de sándwich más famosos del mundu. El sándwich almite toa clase de combinaciones, a cual más sabrosa El
sándwich almite toa clase de combinaciones, a cual más sabrosa. Los más famosos son:

  • Sándwich mistu: El clásicu sándwich de xamón, quesu y mantequilla ente dos rebanadas de pan.
  • Sándwich d’albóndiga: Tratar de rebanadas de pan en que’l so interior hai albóndigues de carne acompañaes de quesu mariello y cualesquier otru elementu que sía del gustu del comensal.
  • Sándwich club: Tamién conocíu como club house, ye un sándwich que tien 4 rebanadas de pan y ente elles hai xamón, quesu, güevu, tocín, llechuga, tomate, cebolla y mueyos; suelse acompañar con una ración de papes tostaes.
  • Sándwich cubanu: A diferencia de los anteriores esti bocáu ellaborar con 2 panes tipo baguette, xamón cocíu, quesu suizo, carne de gochu asáu, mostaza y aceite d’oliva.
  • Sándwich d’atún: Ellaborar con 2 rebanadas de pan de molde, mayonesa, tomate, llechuga y atún.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

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