El Desarme torna a Uviéu para conquistar a los cielos la boca más esixentes y viaxeros y locales amigos de la hestoria. Yá tou ta llistu n’Uviéu para una nueva edición de la fiesta gastronómica más antigua d’España y que los sos oríxenes remontense al añu 1836, cuando los uvieinos vencieron al exércitu Carlista cola cuyara y non coles armes.
- Web El Desarme / Videu /
El xueves empezaren les xornaes gastronómiques, que remataren el día 27, con recreaciones históriques mientres la fin de selmana. La fiesta del Desarme, la más antigua d’España del ámbitu gastronómicu, y declarada d’interés turísticu rexonal. Nesta edición de 2024 va ser más especial si quepe. Porque anguaño Uviéu ostenta’l títulu de «Capital Española de la Gastronomía«, una merecida reconocencia nel qu’esta histórica tradición culinaria tuvo un relevante papel.
Una conquista deliciosa que pasó a la hestoria como “El Menú del Desarme”, Menú de la Paz”. Y que un añu más se va a celebrar per tolo alto colos tradicionales y contundentes platos nos restoranes de la ciudá con una recreación histórica que va traer a les cais de la capital del Principáu a cofrades y a “modernos” integrantes de los exércitos Carlistes. Una Fiesta d’Interés Turísticu Rexonal.
El Desarme d’Uviéu ye una tradición que se remonta allá pel añu 1836. Esi añu, les autoridaes gasayaron con un ranchu de garbanzos con tocín a los combatientes de les guerres ente carlistes ya isabelinos.
Va poder esfrutase de la gran recreación de les batalles del Desarme ente les tropes isabelines y carlistes del 19 d’ochobre de 1836, pola que la ciudá d’Uviéu foi gasayada poles Cortes Xenerales y la Reina Isabel II col títulu de Benemérita Ciudá.
- Fonte: El Comercio /
Uviéu vuelve a les armes: les recreaciones históriques de les guerres carlistes. El Día del Desarme dexa impresionantes imaxes nes cais de la capital d’Asturies.
Confrería de «El Desarme»


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