Un día para celebralo cuyar en mano 🥄 con una auténtica fabada asturiana, la que ta cocinada con Faba Asturiana IGP, compango: Morcilla y Chorizu Asturianos
y enforma amor.
La tradición dicía que’l segundu sábadu de febreru celebra’l Fadaba Day, el Día Mundial de la Fabada, nel que restoranes, profesionales y aficionaos de too el mundu coinciden en cocinar la receta más reconocible d’Asturies. La situación provocada pol coronavirus provocó que la cita tuviera que retardase hasta esti sábadu, 27 de marzu. Nun hai escusa esi día para nun comer fabada, asina que equí van conseyos para faela perfecta y otres recetes nes qu’utilizar la IGP Faba Asturiana.
La Fabada Day queda enmarcáu dientro de la Ruta de la Fabada, una iniciativa empecipiada en 2015 qu’anguaño celebra la so VII edición. Hasta’l 4 d’abril, más de mediu centenar de restoranes de too el mundu, entá teniendo en cuenta la difícil situación que vive’l sector hosteleru pola covid, dedicase al clásicu platu asturianu.
Tolos participantes tán xeolocalizados, conformando asina un gastromapa dixital colos sos datos y propuestes gastronómiques que podrán consultase al traviés de la web del eventu. Van Ufiertar distintos menúes que’l so platu principal va ser la fabada asturiana o -yos fabes con tropiezos. La Ruta de la Fabada ta entamada pola empresa d’eventos y comunicación Nachu Sandoval y cuenta cola collaboración del Conceyu d’Uviéu y l’Asociación d’Hostelería y Turismu d’Asturies (Otea), ente otros.
La iniciativa tamién cunta con actividaes en diverses ciudaes del mundu, ente elles Uviéu, Santiago de Compostela, Madrid, Lanzarote, Dubái, México, Miami y Nueva York. El plan inclúi fabaes solidaries, demostraciones y clases maxistrales en directu sobro la ellaboración del platu. Lo que non se celebrá anguaño por seguridá frente a la covid va ser el yá habitual concursu La Meyor Fabada de Madrid.