Publicado en Día de...

Día Mundial de la llegume (legumbre)

El 10 de febreru celebra’l Día Mundial de les Llegumes, una xornada que foi designada pola Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes (ONU) en 2019 para dar a conocer los beneficios *nutricionales y medioambientales d’esti tipu d’alimentu.

Les llegumes son una bien bona fonte de proteínes vexetales, contienen múltiples nutrientes (como fierro y potasiu) y pueden almacenase mientres enforma tiempu ensin estropiase. Amás son riques en fibra y baxes en grases, d’equí que los espertos encamienten tomales siquier trés vegaes per selmana.

Si entá conociendo tolos sos beneficios cuesta incorporáteles a la dieta, tienes de saber qu’esisten múltiples maneres d’esfrutales. Por que les conozas, Legumechef España entamó unu maratón de “IG Lives” na so cuenta de Instagram (@legumechefespana), que va dedicar mientres el día de güei más de 12 hores a esti completu y versátil ingrediente.

Chefs, nutricionistas y otres personalidaes del mundu de l’alimentación y la gastronomía van falar del papel que xueguen les llegumes na alimentación actual y nes cocines de los restoranes modernos, mientres espliquen diversos y orixinales maneres de cocinales.

Fonte: FAO

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *