El 10 de febreru celebra’l Día Mundial de les Llegumes, una xornada que foi designada pola Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes (ONU) en 2019 para dar a conocer los beneficios *nutricionales y medioambientales d’esti tipu d’alimentu.
Les llegumes son una bien bona fonte de proteínes vexetales, contienen múltiples nutrientes (como fierro y potasiu) y pueden almacenase mientres enforma tiempu ensin estropiase. Amás son riques en fibra y baxes en grases, d’equí que los espertos encamienten tomales siquier trés vegaes per selmana.
Si entá conociendo tolos sos beneficios cuesta incorporáteles a la dieta, tienes de saber qu’esisten múltiples maneres d’esfrutales. Por que les conozas, Legumechef España entamó unu maratón de “IG Lives” na so cuenta de Instagram (@legumechefespana), que va dedicar mientres el día de güei más de 12 hores a esti completu y versátil ingrediente.
Chefs, nutricionistas y otres personalidaes del mundu de l’alimentación y la gastronomía van falar del papel que xueguen les llegumes na alimentación actual y nes cocines de los restoranes modernos, mientres espliquen diversos y orixinales maneres de cocinales.
Fonte: FAO