Publicado en Música

L´OSPA estrena EN CAMÍN, la programación clásica del Xacobéu 21 n’Asturies

Un tríu d’arpa, oboe y fagó de la orquesta va abrir mañana’l programa na Casa de Cultura de Murios del Nalón. Nesta temporada, cinco formaciones de cámara de la sinfónica van visitar seis localidaes asturianes: Uviéu, Murios del Nalón, Uviéu, Villaviciosa, Grau, Tinéu y Ribesella

La Orquesta Sinfónica del Principáu d’Asturies incorpora a la programación que la Conseyería de Cultura, Política Llingüística y Turismu del Principáu d’Asturies ta desenvolviendo por cuenta de la celebración del Xacobéu 21. Esti eventu, declaráu acontecimientu d’escepcional interés públicu, va acoyer una programación continua y orixinal a lo llargo de too l’añu.

L´OSPA empecipia mañana EN CAMÍN con un conciertu na Casa de Cultura de Murios del Nalón (19:00 hores) al que va asistir el Director Xeneral de Cultura y Patrimoniu, Pablo León. Les próximes cites d’EN CAMÍN son les siguientes:

  • 24 de marzu. Uviéu (Muséu Arqueolóxicu d’Asturies).
  • 21 d’abril. Villaviciosa (Ilesia de la Oliva).
  • 18 de mayu. Grau
  • 15 de xunu. Tinéu
  • Xunu. Ribeseya

La programación EN CAMÍN va siguir con otres formaciones de l´OSPA na temporada 2021-2022. Tolos conciertos celébrense cumpliendo la normativa de seguridá vixente, l’aforu de los conciertos d’EN CAMÍN va tar amenorgáu para caltener la distancia social.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *