Publicado en NATURA

¿Sabíes qué’l miel tien probióticos?

📷 IG Stevefanoulliet

L’intestín de les abeyes zarra grandes secretos para la salú: bacteries benéfiques que podríen ayudar a combatir diverses infecciones en persones.

Nel miel determinóse la esistencia d’un microorganismu llamáu Lactobacillus L. kunkeei, que’l so efectu terapéuticu y probióticu ye capaz d’interactuar con patóxenos qu’hasta agora, son resistentes a fármacos y midíes sanitaries.

L. kunkeei tien xenes y sustances antimicrobianes potentes que pueden xuntase a célules humanes y protexer contra la infección por Pseudomones, que güei tán a nivel d’urxencia, yá que aguanten al usu d’antibióticos, deterxentes y desinfestantes. Esti afayu ye relevante y déxanos proxectalo como una potencial terapia.

La esistencia d’esti probiótico puede esplicar por qué’l miel crudo non yá ye inmunoestimulante, sinón tamién antibiótica. Y débese a que los probióticos segreguen numberosos compuestos naturales para esaniciar les bacteries qu’amenacien los sos territorios.

¿Qué son? ¿Cómo son? ¿Porqué son tan importantes? y ¿Porqué ye tan importante consumir miel crudo?

 

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

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