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Pocos arumes tan prestosos como’l petricor dempués de llover.

Pocos arumes tan prestosos como’l petricor dempués de llover. O como de xuru lo conoces: «tierra moyada»  Asina ye como se produz: Crédito imaxen Pictoline

El petricor ye’l particular golor a que surde cuando cai l’agua sobro tierra seca, débese al contactu de l’agua de l’agua coles sustances químiques y la tierra, lo qu’anicia xuna combinación de los aceites de les plantes y de les bacteries presentes nel mediu terrestre.

La palabra «petricor» fai referencia al el golor de l’agua, cuantimás la primera dempués d’una seca. Ye un neoloxismu acuñáu en 1964 por dos científicos. Provien del griegu «πέτρος­» («petros», piedra) y «ἰχώρ» («ikor», arume); pero en realidá ye una recreación del hindi «matti ka attar» (arume de la tierra).

 

Más información:
► Wikcionario: https://es.wiktionary.org/wiki/petricor
► Wikipedia: https://es.wikipedia.org/wiki/Petricor

 

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

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