Publicado en Día de...

Día Mundial de la Tarta de Chocolate

¡La celebración d’esti día ye xuna delicia! El 27 de xineru festexa’l Día Mundial de la Tarta de Chocolate ¡Llevanten la mano los qu’amen fondamente’l chocolate!

Esti ricu postre ye ellaboráu con cacáu como ingrediente principal, que tien munchos beneficios pal organismu (y non solo engordar). El chocolate tien propiedaes afrodisíaques, antidepresives y ye un escelente estimulante del bon humor. Ye ideal consumilo cuando tamos ablayaos y con falta d’ánimu, y ¿Por qué non? Pa superar un desamor y sentir un intre de felicidá na nuesa boca, al tastiar un bon cachu de tarta de chocolate.

¿Sabíes que la receta de tarta de chocolate rexistrose por primer vegada nun llibru de recetes nel añu 1847? Pos gracies al Llibru «Ladies Recipe Book» d’Eliza Lesley (Filadelfia, Estaos Xuníos) podemos esfrutar güei día d’esti deliciosu postre. Esisten más de 170 recetes pa preparar una esquisita tarta de chocolate. Podemos comela non solo pa celebrar el so día oficial, sinón cuando nos provoque allantanos con un toque duce nel cielu la boca, con bona compañía o nuna ocasión especial. Comparte un cachu de tarta de chocolate con daquién bien especial nesti deliciosu día.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *