Publicado en Uviéu

L’Ascensión va ufiertar talleres por que 250 neños faigan los sos propios quesos

L’Ascensión va ufiertar talleres por que 250 neños faigan los sos propios quesos. L’actividá, prevista nel paséu de la Herradura, va ser la gran novedá d’esta edición en El Bombé va acoyer diez carpes con llabores tradicionales. LNE

Vivir una esperiencia risondera y distinta catando a una vaca llamada «Candela» o aprender a ellaborar quesu fresco y tastialo va ser posible para los más pequenos anguaño na feria de l’Ascensión.

Un taller infantil obrador de quesu instaláu nel paséu de la Herradura, nel Campu San Francisco, va ser la principal novedá de la gran cita del campu asturiano na capital del Principáu, prevista del 30 de mayu al 1 de xunu, na que’l pulmón verde carbayón y les places de la Catedral y Porlier volverán ser los escenarios centrales de la celebración.

Participación nel Mercáu Tradicional de la Feria de l’Ascensión. Espacios del mercáu

Zona 1- Plaza de la Catedral: Quesos artesanos. 32 Casetes destinaes a productores de quesos artesanos. Cada solicitante tendrá d’indicar la variedá de quesos a vender na caseta teniendo de ser una ente les siguientes opciones: Cabrales, Gamoneu, Casín, Vidiago, Afuega´l pitu, Beyos

Zona 2.- Cai Eusebio González Abascal y Plaza de Porlier: Productos agroalimentarios. 36 Casetes destinaes a empreses productores del sector agroalimentario. Sidra, llicores, cerveces artesanes, vinos, destilados./ Embutíos, salazones, cárnicos./ Miel, polen./ Yogures, requesón, arroz con lleche, xelaos. / Panadería, repostería, cafés, ceberes, farines./ Mermelaes, zusmios naturales.
Conserves. /  Fabes./ Productos frescos de la güerta, frutos secos, sales, especies y condimentos./ Productos ecolóxicos./ Productos ensin gluten nin alérxenos.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *