Publicado en Artículos, NATURA

El zarru de sableres pol coronavirus dexa la nacencia de cientos de tortúes n’estinción

Fonte de la noticia: Noticies El tiempo.es

El confinamientu d’estos díes frutu de la crisis del coronavirus ta dexándonos tamién un gran númberu d’estampes positives. Yá vimos que la naturaleza selvaxe y los animales tán abriéndose pasu a zones urbanizaes énte l’ausencia d’humanos, pero lo que se ta viviendo en delles de les sableres del nuesu planeta ye más que esperanzador.

Mientres estos díes, más de 100 tortúes marines en peligru d’estinción nacieron por cuenta de la ausencia de turistes y xente nes sableres de Brasil.

En total, fueron 97 tortúes carey, xuna especie de tortúa marina de la familia de los quelónidos, que se topa en peligru críticu d’estinción, que nacieron el pasáu domingu en Paulista, xuna ciudá nel estáu nororiental de Pernambuco.

 

Les tortúes carey acabante nacer de normal cuerren el riesgu de ser atacaes por  depredadores o fadiaes por bañistes antes de llegar al mar.

Los trabayadores de la zona pudieron fotografiar el momentu de la nacencia, que guardaron en soledá, ante l’ausencia de xente na sablera, cómo les pequenes criatures faíense pasu a la vida avanzando pol sable hasta llegar a les agües del Atlánticu.

Las tortugas nacen al borde de Janga FOTO: ASCOM DE PAULISTA

Ver video nesta páxina 

Recuérdame´l video d´Amaral “Hacia lo salvaje”

 

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu