Publicado en Alimentos

«Volvamos comenos el mundu»

 

Estos son los 32 nuevos «embaxadores» de la gastronomía asturiana. Chefs, guisanderes y especialistes en repostería recibieron esti xueves la distinción, que premia los valores de la cocina asturiana. Foi nun actu celebráu nel Centru Niemeyer con motivu del Día de la Hostelería.

La distinción que-yos concede’l Gobiernu d’Asturies enmárcarse na campaña d’allugamientu gastronómicu que se desenvuelve sol lema Cocina de paisaxe y qu’escuerre, ente otros oxetivos, desestacionalizar la demanda.
La viceconseyera de Turismu, Graciela Blanco Rodriguez, y l’alcaldesa del Conceyu d’Avilés, Marivi Monteserin, apurrieron los simbólicos chaquetos personalizaos col lema Cocina de paisaxe’, coles que reconoz el so llabor, el so percuru y la so dedicación nesti campu.

Son los 32 nuevos ‘Embaxadores’ de la gastronomía asturiana. Cocineros con estrella como Isaac Loya​ o Pedro Morán, guisanderes como Ramona Menéndez o pasteleros como’l mozu valdesanu Jonathan Ovalle.

Un distintivu que creó’l Principáu coles mires de convertir Asturies en destín turísticu gastronómicu. Los galardonaos recibieron unes chaquetes, que se van apurrir de forma añal sol programa ‘Asturies, Cocina de Paisaxe’. Un distintivu que creó’l Principáu coles mires de convertir Asturies en destín turísticu gastronómicu. Los galardonaos recibieron unes chaquetes, que se van apurrir de forma añal sol programa ‘Asturies, Cocina de Paisaxe’.

El Principáu reivindica d’esta miente los valores d’Asturies como territoriu gastronómicu, los sos productos y el so talentu culinario. La cocina de paisaxe constitúi’l puntu d’alcuentru ente’l mediu natural, el productu y la cocina asturiana, de la que constrúi xuna estratexa de la mano de los profesionales del sector.

Son los 32 nuevos ‘Embaxadores’ de la gastronomía asturiana. Cocineros con estrella como Isaac Loya​ o Pedro Morán, guisanderes como Ramona Menéndez o pasteleros como’l mozu valdesanu Jonathan Ovalle.

Chef Nacho Manzano, Restaurante Casa Marcial.
Chef Marcos Morán, Restaurante Casa Gerardo.
Chef Pedro Morán, Restaurante Casa Gerardo.
Chef Ricardo Sotres, Restaurante El Retiro.
Chef Jaime Uz, Restaurante Arbidel.
Chef Gonzalo Pañeda, Restaurante Auga.
Chef José Antonio Campoviejo, Restaurante Corral del Indianu.
Chef Isaac Loya, Restaurante Real Balneario de Salinas.
Chef Esther Manzano, Restaurante La Salgar.
Chef Pepe Ron, Restaurante Bar Blanco.
Chef Ramona Menéndez, Restaurante Casa Belarmino.
Chef María Busta Rosales, Restaurante Eutimio.
Chef Mary Fernández, Restaurante Mesón Centro.
Chef Ana Fe Fernández Areces, Restaurante El Cenador del Azul.
Chef José Manuel Viejo, Restaurante La Huertona.
Chef Abel Álvarez, Restaurante Gu?eyu-Mar.
Chef Abel Terente, Restaurante El asador de Abel.
Chef Javier Loya, Restaurante Mestura.
Chef Iván Fernández Feito, Restaurante Ca’ Suso.
Chef Pablo Montero, Restaurante Gunea.
Chef Diego Fernández, Restaurante Regueiro.
Chef Luis Alberto Martínez, Restaurante Casa Fermín.
Chef Pedro Martino, Restaurante Pedro Martino.
Chef Lara Rodríguez, Restaurante Kraken.
Chef Xune Andrade, Restaurante Monte.
Chef Elio Fernández, Restaurante Ferpel.
Chef Javier Álvarez, Restaurante Casa Farpón.
Chef Juan Rivero, Casa Tataguyo.
Chef Viri Fernández, Restaurante El llar de Viri.
Repostero Jhonatan González, de Cabo Busto.
Repostero Julio Blanco, de Pomme Sucre.
Repostero Miguel Sierra, de Spanish Vitality.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

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