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El secretu del pitu de caleya: el pollu que se cría nos praos asturianos

Los llamaos “pollos d’aldega” críense nun réxime de semilibertad y aliméntense de los praos de la rexón. Una tradición que se caltien n’Asturies hasta los nuesos díes que dexó protexer el so intensu sabor. Movemos hasta Gozón para conocer el secretu d’esti platu tradicional.

Pitu de caleya («pollu de camín» traducíu lliteralmente al español) ye un platu de la gastronomía asturiana basáu nos pollos que se críen polos pueblos ensin piensu, esto ye, que se críen comiendo merucos, maíz, granes, ceberes, insectos, etc.

Estos pollos son más grandes que los criaos en granxa, y pueden llegar a los 6 kg de pesu. Gracies a la so alimentación y la so crecedera más naturales, tienen la carne más escuro, más dura y con menos grasa. Los de raza autóctona asturiana son los de Pita Pinta Asturiana.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

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