Publicado en Día de...

Día Internacional del Diseñu Gráficu

El 27 d’abril celebra’l Día Internacional del Diseñu Gráficu (Design Day) para dar a conocer la importancia d’esti oficiu y homenaxar a tolos que se dediquen a esti arte. Tamién conocíu como Día Mundial del Diseñu de la Comunicación o del Diseñu Gráficu celébrase’l 27 d’abril de cada añu.

«Paz. Amor. ¡Diseñu!»

Cada añu’l Conseyu Internacional d’Asociaciones de Diseñu Gráficu establez un lema para la ocasión. En 2023, el lema del Día Mundial del Diseñu de la Comunicación ye: «Paz. Amor. ¡Diseñu!»

Recordando la creación del signu de la paz diseñáu por *Gerald *Holtom en 1958, #el organizadores d’esti día quieren faer pensar a la xente en cómo’l diseñu tien un papel que desempeñar na solución de munchos problemes actuales: cambéu climáticu, guerres, *proliferación nuclear, *disparidad económica y munchos más desafíos.

Cola so reconocencia buscóse crear un espaciu para dar a conocer la importancia d’esti oficiu, según la so contribución para xenerar cambeos significativos en tol mundu y faer del diseñu gráficu una ferramienta de valor social.

Orixe del Día Internacional del Diseñu Gráficu

Anqueempezose a celebrar en 1991 nun foi hasta 1995 cuando tuvo algame internacional. Empezó a celebrase cola denominación del Día Mundial del Diseñu Gráficu. Nel añu 2012 tuvo un nuevu nome y camudó la so denominación a Día Mundial del Diseñu de la Comunicación. Y anguaño ye’l Día Mundial del Diseñu.

 

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *