Publicado en Alimentos

Tiempu de Bolla

Los panes dulces en Pascua son tradicionales nos conceyos occidentales d’Asturias ya sigún el conceyu van chamase d’una manera ou d’outra, tamien van cambiar las formas onque la tradición ya la mesma. D’estas bol.las dase a los afiaos ya amistades, una costumbre que sigue viva ya que fai arroxar los fornos de muitas casas una vez pol añu. En pueblu La Pontecastru de Tuña, conceyu Tinéu, arroxanon ya cuntanon muitas cousas d’esta tradición ya nós grabamos pal ATOAM esti documentalín pa dalo a conocer como una seña d’identidá más d’esta tierra.

Los panes duces en Pascua son tradicionales nos conceyos occidentales d’Asturies yá sigún el conceyu van chamase d’una manera ou d’outra, tamien van camudar les formes anque la tradición yá la mesma. D’estes bol.les dase a los afiaos yá amistaes, una costume que sigue viva yá que fai arroxar los fornos de muitas cases una vegada pol añu.

En pueblu La Pontecastru de Tuña, conceyu Tinéu, arroxanon yá cuntanon muitas cousas d’esta tradición yá nós grabamos pal ATOAM esti documentalín pa dalo a conocer como una seña d’identidá más d’esta tierra.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *