Publicado en Alimentos

Na seronda, setes…

Y llegó la seronda col mes d’ochobre, anque con estos díes de calor nun lo paeza. Siguimos colos principales productos asturianos de temporada. Ye’l momentu de les fabes (en toes los sos tipos como l’apreciada «faba» asturiana de la granxa, verdinos, «faba pinta»…), fréxoles, acelgues, folio puerru, berza, coliflor, llechuga, tomate, pimientu, calabacín, calabaza, pepinu, berenxena, repollu, cenahoria, espinaques, escarola y maíz. Y qué tanto, quivis, arándanos y mazanes y los sos ellaboraos como son el zusmiu de mazana, arándanu o quivi y la sidra, yá sía natural, brut, esplumosa…


Y de forma habitual nes nueses despensas y neveres el miel, tenral asturiana, lleche, la variedá de riques mermelaes y tolos productos de repostería. 🌱Recuerda que consumir alimentos ecolóxicos d’Asturies de temporada ye beneficiosu para’l mediu ambiente y pal to salú. #AlimentosEcológicosDeAsturias #SonLoMás

📆 Na imaxe la novena fotografía del nuesu calendariu 2023: “Secretos del monte tomada por Sara Castañu cola operadora del

 

 

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *