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Día Mundial de la Tortiella de Pataques

El día 9 de marzu celebra’l Día Mundial de la Tortiella de Pataques. Para los amantes d’esti ensundiosu platu o tapa esiste una variedá enorme de recetes para la so preparación. Con cebolla, chorizu, trufada y otres opciones gourmet, son una auténtica esquisitez para’l cielu la boca más refináu: sola, como tapa o sirvida como acompañante o guarnición nes comíes.

¿Sabíes que delles afirmaciones suxuren que la tortiella de pataca inventose nel añu 1.604? Gracies a un cocineru belga (Lancelot de Casteau).Otros estudios señalen que s’anició n’Estremadura (España), por un inventu del Marqués de Carbayeda.

Pos por cuenta de esta maraviyosa receta, la tortiella de pataca ye considerada unu de los platos fundamentales de la gastronomía española, y llargamente tastiada en dellos países del mundu.

El secretu d’una bona tortiella anicia na cantidá correcta de güevos y pataques que s’utiliza na so preparación.Tamién procura acutar un sartén solo para faer tortielles, amestando aceite bien caliente. La tortiella de pataques ye considerada la comida favorita n’España, bien percima de la paella, el gazpachu y otros platos típicos d’esti país.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

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