«Soníu, sabor y saber mineru» fúndense nel Pozu Sotón. El cocineru Marcos Cienfuegos y la cantante Anabel Santiago participen d’un eventu que pon en valor la memoria histórica, cultural y gastronómica de la cuenca central asturiana. El Comercio / TPA / Instagram / Semeyes ISA / https://www.instagram.com/visitapozosoton/ IG Pozu Sotón /@marcoscienfuegosmarques
Soníu, saber y sabor fundiérense esti vienres nel Centru d’Esperiencies y Memoria de Minería, emplazáu nel emblemáticu Pozu Sotón, para poner en valor la memoria histórica, cultural y gastronómica de les cuenques asturianes.
Na catedral minera sonó la voz d’Anabel Santiago y los asistentes esfrutaron de la cocina de Marcos Cienfuegos, quien tamién exerz en Bocamina.
«Soníu, sabor y saber minero» nel Pozu Sotón.
Esperiencia bien guapa y recomendable
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acompañando a Anabel Santiago, Andy da Silva y Grupo Compañeras
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L’eventu, na so segunda edición, implica los cinco sentíos. El gustu, l’oyíu y tamién l’olfatu sumense a la vista n’una orixinal forma d’afayar les particularidaes de les contornes mineres y rindir tributu a la cultura del carbón. La minería, más allá d’unu oficiu, conviertese n’una cuestión identitaria y emocional, n’una forma de vida que marcó’l calter y el paisaxe humano d’Asturies.
Tamién tuvo la so influencia na cocina, como defende’l cocineru mierense, estudiosu devotu de la tradición gastronómica del Caudal y del Nalón y firme defensor del legáu de les guisanderes. Inspirándose nelles va ellaborar cuatro yantares que rescaten y actualicen la cocina tradicional minera.
Los taragaños van ser presentaos na cocina obrera que recrea’l CEMM, espaciu museísticu d’Hunosa, y que dexa viaxar a tiempos pasaos y maridaos con un cóctel d’autor fechu a base de un «particular oru líquido», la sidra.

