Publicado en ALLA, Campañes

L’Academia pon en marcha la campaña #UnMinutínpaLliteratura2020

Vía: Revista Formientu

L’Academia de la Llingua Asturiana asoleyó n’ochobre’l númberu 36 de la revista Lliteratura. Col envís de promocionar esti númberu, de 173 páxines, baxo la direición de la escritora y académica Marta Mori, y que poles circunstancies nun pue presentase n’actos presenciales, l’ALLA pon en marcha la campaña #UnMinutínpaLliteratura2020.

Como resultáu del trabayu nes aules o de les llectures doméstiques, propónse-y a la reciella escoyer y lleer un cachín (d’un minutu o menos) del númberu 36 de la revista Lliteratura. La idea ye que, al traviés de dalgún formatu audiovisual, les families y les comunidaes educatives compartan estes llectures en Twitter y/o Facebook (anque n’orixe vengan d’otres plataformes como Tiktok o Instagram).

El vienres pasáu, cola llectura de Marta Mori, directora de la revista, dióse’l barrenazu d’empiezu d’esta campaña. Tres d’ella, al llamáu de #UnMinutínpaLliteratura2020, espérense les llectures de tola xente menudo que s’avere a la revista, seyan alumnáu de llingua asturiana o llectores en xeneral. Esta acción quier da-y tol protagonismu a la xente n’edá d’escolarización obligatoria, pero tamién almite dalguna collaboración de persones adultes, profesoráu y escritores.

Otru de los primeros videos asoleyaos foi’l d’Enrique Carballeira, con una animación del so cuentu, presente na revista.

Más información sobre la revista: Los testos infantiles y xuveniles protagonicen el númberu 36 de la revista «Lliteratura»

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu