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Un cachu del Eo…

Nos últimos tiempos les ostres convirtiéronse nun platu mui demandáu

Na ría del Eo atopamos unu de los productos más cobiciaos del occidente asturianu, la ostra.

La pandemia restó ventes d’ostres n’hostelería, pero medró nun 30% la so venta per internet. Son ecolóxiques, cultivaes con ciñu pa que lleguen a los llares con tolos sos nutrientes que son munchos. Estes fiestes van tar, de xuru, en munchos llares asturianos. Puen comese en crudo, con un pocu llimón, pero hai decenes de recetes distintes pa faceles a la plancha, rellenes, al fornu.

Fai una década prácticamente nun se consumíen na rexón, pero nos últimos tiempos convirtiéronse nun platu mui demandáu. Un cachín del Eo qu’entra directamente pela boca enllenando de sensaciones tol nuesu cuerpu.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu