Publicado en Alimentos, Quesos

‘Embaxadores del quesu’

Mediu centenar d’hosteleros uvieinos, ‘Embaxadores del quesu’, van sirvir dende mañana otres tantes variedaes queseres. Van Ufiertar tapes y raciones queseres d’ocho países y el veceru va adquirir una ficha de cada variedá que tastie, convirtiéndose en ‘Cheese Lover’.

Los establecimientos xuntaos a esta iniciativa van ufiertar hasta’l 7 de payares una tapa o ración de quesu. El consumidor va recibir una carta esplicativa sobro’l productu. Irán numberaes y l’oxetivu de los organizadores ye que’l veceru faiga xuna ruta polos distintos establecimientos.

Los Embaxadores del quesu van tratar de faenos afayar dende yá quesos del mundu. Nun hai un eventu similar n’España. Uviéu ye pos pionera. La Hostelería respondió de manera fantástica y cada local va tener un quesu esclusivo.Los veceros van convertise en ‘Cheese lovers’ -van poder llevase una pulsera qu’asina lo acredita- y el local va tar identificáu como un ‘Cheese point’.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *