Publicado en Llibros Reciella, Sidre

Comic “La Sidra de Asturies una bebida muy de nueso”.

El Conseyu Regulador de la DOP Sidra d’Asturies y La Cátedra de la Sidra d’Asturies presentaron un llibru infantil dedicáu a la Cultura Sidrera Asturiana. Ya está disponible para la descarga en nuestra web la versión en Asturiano de nuestro Comic “La Sidra de Asturies una bebida muy de nueso”.

LA SIDRA.- Esti xueves pasáu presentóse, na see del Conseyu Regulador de la DOP Sidra d’Asturies, el llibru La Sidra d’Asturies, una bébora bien nuesa. Con testos de David Acera ya ilustraciones de Raquel Llagartos atópase empobináu al públicu infantil coles mires d’empecipialos na conocencia de la Cultura Sidrera Asturiana, candidata a Patrimoniu Inmaterial de la Humanidá énte la UNESCO. Na obra detállense los métodos de producción y ellaboración, les tradiciones lúdicu y festivu, el calter sostenible del sector y la manera en que los neños participen del nuesu elementu más identitario.

“Esti llibru ye un viaxe nel tiempu. Los cuentos sirven pa conectar col pasáu, cola cultura sidrera asturiana que sigue bien viva y qu’hai de tresmitise de xeneración en xeneración”, manifestó l’autor del cuentu, David Acera. Esta publicación en dixital va xubise a les páxines web de dambos organismos y va distribuyise físicamente a tolos colexos nel primer nivel de primaria 6-10 años. Tamién s’editó una versión n’asturianu.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *