Publicado en Llambiotaes, Restaurantes

Este ye’l meyor arroz con lleche d’Asturies

Este ye’l meyor arroz con lleche d’Asturies: cremosu, caseru y bono de faer L’arroz con lleche ye unu de los postres más populares d’Asturies. Tratar d’una receta tradicional que destaca pola so testura cremosa.

L’arroz con lleche ye un postre popular en munches cultures alredor del mundu, especialmente n’América Llatina, España y Asia. Y en el casu d’Asturies, nun ye menos, en cuantes que sueli ser un postre caseru típicu de les güeles asturianes.

Son munchos los llugares d’Asturies nos qu’atopar un arroz con lleche casero y esquisitu, en cuantes que sueli ser una receta senciella d’ellaborar y qu’implica pocos ingredientes, principalmente arroz, lleche y azucre.

¿Ónde se come’l meyor arroz con lleche d’Asturies? Lo cierto ye qu’hai gran cantidá de restoranes nos qu’esfrutar d’un bon arroz con lleche, y en cada local, el sabor que vas atopar va ser distintu.

Ello ye que les recetes d’arroz con lleche varien según la rexón y les tradiciones culinaries locales. Delles variantes pueden incluyir l’adicción d’ingredientes como pases, pulgu de llimón, pulgu de naranxa, clavu de golor o inclusive lleche entestada pa da-y una testura más cremosa y duce.

 

Unu de los meyores arroces con lleche que puedes probar n’Asturies ye’l d’El Molín de Mingo. Foi nuna ocasión, va tiempu, cuando Luis Enrique encamentaba l’arroz con lleche d’esti restorán al traviés d’un directu na so canal de Twitch. «¡Madre mio! ¡Encántame! ¡Gústame enforma! Yá sabéis que como esceición. Pero si queréis comer un bon arroz con lleche, tenéis que dir a El Molín de Mingo, en Peruyes, n’Asturies). ¡Eso ye una maravía! Y si anímeste, pitu de caleya, tarta de la güela… ¡Tou! Cada branu voi».

El Molín de Mingo ye unu d’esos restoranes d’Asturies qu’hai visitar una vegada na vida, sobremanera, sospriende a toos porque ta en mediu del monte. Atópase asitiáu en Peruyes (Cangues d’Onís) y non yá destaca poles sos recetes, sinón pola so propia localización. Ello ye que atópase abondo aislláu, lo que-y da un encantu especial.

Esti ye, ensin dulda, unu de los restoranes preferíos d’aquellos amantes de la comida casera asturiana. En TripAdvisor atopase nel puestu númberu 9 de 67 restoranes en Cangues d’Onís.

¿Cuál ye l’orixe del arroz con lleche? L’arroz con lleche ye un postre reconfortante y versátil que puede esfrutase en cualquier dómina del añu. El so sabor nidio y duce conviertelo nuna opción popular tantu pa ocasiones especiales como pal consumu diariu. Amás, ye relativamente bono de preparar, lo que lo fai entá más popular ente los amantes de la cocina casera. Sicasí, ¿cuál ye’l so orixe?

Créese que l’arroz con lleche tien oríxenes bien antiguos n’Asia y depués espublizóse al traviés d’Europa y África. A partir del sieglu XVI tres la colonización esportose a América debíu al comerciu y población europea qu’emigraba al territoriu americanu. D’esta forma, llegó a España y popularizóse en distintes zones de la Península, ente elles, n’Asturies.

¿Qué apurre nutricionalmente l’arroz con lleche?. L’arroz con lleche ye un postre ricu en caloríes y carbohidratos, pero’l so perfil nutricional puede variar según los ingredientes específicos y les cantidaes utilizaes na receta.

De primeres, hai que tener en cuenta que ye ricu en carbohidratos. L’arroz con lleche ye xuna fonte importante de carbohidratos, principalmente en forma d’almidón proveniente del arroz y azucre añedíu.

De la mesma manera, tamién apurre gran cantidá de proteínes. Apurre xuna cantidá modesta de proteínes, especialmente procedentes de la lleche y l’arroz.

Sicasí, tamién apurre grases. Nesti sentíu, la cantidá de grases va depender del tipu de lleche utilizada na receta. Si s’usa lleche entero, el conteníu de grasa va ser más altu que si s’utiliza lleche baxo en grasa o descremada.

Igualmente, la lleche ye xuna escelente fonte de calciu, un mineral importante pa la salú de los güesos y los dientes.

Autor:

Maestra de Llingua Asturiana Colexu Carmen Ruiz-Tilve - Uviéu

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