Xornaes Gastronómiques del Antroxu n’Uviéu.
🥣Pote asturianu versión “antroxera”
😋Frixuelos, picatostes, casadielles o arroz con lleche.
L’Antroxu ye la palabra cola que siempres se denominó l’Antroxu n’Asturies. Nes villes celebrenlo con bayurosa comida y bébora. Nos sos entamos la fiesta duraba trés díes, anque col pasu de los años foise amenorgando y concentrando nel Martes víspora del Miércoles de Ceniza, un día de folganza y diversión nel que nada ye lo que paez.
Y como n’Asturies nun hai fiesta que s’aprecie ensin taragañu que llevase a la boca, col pasu del tiempu foise faciendo popular comer pote, tradicional platu asturianu que na so versión antroxera” ta compuestu por chorizu, morciella y cuantos derivaos del gochu queramos incorporar siendo los más habituales oreya, llacón y morru.
El menú completase cola degustación de dalgunos de los postres típicos de la rexón, como son los frixuelos duces, les picatostes (torrijes), les casadielles y l’arroz con lleche.
El 13 de febreru y la fin de selmana de’l 16 al 18 esfruta del Antroxu d’Uviéu y tastia les distintes variedaes del Menú del Antroxu.
¿*Antroxaste yá? Pos si non antroxaste… allá te vá.